Це «голосування» депутати провели з власної ініціативи, після того, як мер відклав сесію до 12 вересня через небажання депутатів голосувати за бюджет міста на 2018 рік (депутати міськради саботують голосування з грудня 2017 року, - ред.).

«Депутати зараз прагнуть лише одного - прийняття кадрових рішень. З огляду на це, поки депутати не наважаться на прийняття бюджету, я оголошую перерву до 12 вересня, якщо ви будете готові проголосувати за бюджет раніше, я сесію оголошу провести і вночі», - звернувся на сесії до депутатів Артем Семеніхін.

Вирішивши не чекати до осені, опозиційно налаштовані депутати після обіду 28 серпня в приміщенні райради Конотопа за закритими дверима продовжили, за їхніми словами, 26-ту сесію.

Під час свого засідання вони 26 голосами, або необхідними двома третинами від загальної кількості депутатів, підтримали рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Конотопа Артема Семеніхіна і секретаря міської ради Конотопа Олени Багрянцевої. Також під час цього засідання було «прийнято» міський бюджет на 2018 рік.

Визначилися депутати і з тим, хто буде виконувати обов'язки секретаря міськради Конотопа. Більшістю (21 голос - «за») була підтримана кандидатура Тетяни Сізон (фракція «Рідне місто»).

За словами Семеніхіна, Тетяна Сізон - посіпака нардепа-регіонала, який голосував за злочинні закони 16 січня, Ігоря Молотка.

Також були затверджені заступники голови: ними стали представник БПП Тарас Омельченко (перший заступник), Інна Пащенко з «Самопомочі», а також екс-депутат міськради і журналіст Володимир Максименко.

Семеніхін назвав згадані вище рішення незаконними, заявивши, що обов'язково оскаржить їх в суді.

«Сьогодні в міськраді Конотопа трапився переворот, таке собі «ГКЧП». Те, що сталося потім в районній раді, - продовження вакханалії, яка триває більше 2 років. ... Відтепер разом з командою однодумців ми вступаємо в активну фазу боротьби: будемо подавати позов до суду, оскільки не визнаємо прийняті більшістю депутатів рішення про припинення повноважень міського голови, його заступників та секретаря міської ради», - заявив Семеніхін в своєму вечірньому відеозверненні до громади в Facebook.

Він заявив, що не збирається залишати своє робоче місце і попередив про те, що «конотопців очікує ще багато цікавого».

Також Семеніхін поширив посилання на публікацію місцевого видання 05447, журналісти якого детально пояснюють, чому «рішення» про скинення мера незаконне.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ