Про це повідомляє Reuters.

За словами прес-секретаря НАТО Ділана Вайта, Росія поінформувала альянс про заплановані навчання ще в травні і в НАТО планують їх контролювати.

«Росія запросила військових аташе з країн НАТО, що базуються в Москві, для спостереження за військовими навчаннями, пропозиція розглядається», - повідомив він в заяві по електронній пошті.

Всі країни, на думку Вайта, мають право проводити навчання своїх збройних сил, але важливо, щоб вони здійснювалися прозоро і передбачувано.

Також він підкреслив, що «Восток» демонструє, що Росія відпрацьовує варіант широкомасштабного конфлікту і це вписується в образ «агресивної Росії, яка збільшує бюджет оборони і військову присутність».

У вівторок 28 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що в наступному місяці Росія проведе найбільші за майже чотири десятки років військові навчання – «Восток-2018».

До навчань будуть залучені 300 тисяч військових, 36 тисяч одиниць військової техніки і понад тисячу літальних апаратів.

Маневри пройдуть з 11 по 15 вересня на багатьох полігонах Центрального і Східного військових округів. У них також візьмуть участь повітряно-десантні війська, Тихоокеанський і Північний флот.

У минулому році російські військові провели стратегічні маневри «Захід-2017», які викликали різку реакцію з боку західних країн і НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ