Від сьогодні на порталі data.gov.ua Головний сервісний центр МВС опублікував відкриті дані про реєстрацію транспортних засобів в Україні. 

Зазначається, що новий онлайн-сервіс дає можливість самостійно отримати інформацію про автомобільний ринок.

«У реєстрі відображаються всі зміни, що відбуваються з автомобілем: зміна власника, номерного знака, здійснення переобладнання тощо. Сервіс на основі відкритих даних не містить конфіденційної інформації, але при цьому надає можливість ознайомитися з технічними характеристиками зареєстрованих авто», - йдеться в повідомленні.

«Завдяки сервісу можна порівнювати дані про реєстрацію транспортних засобів за регіоном, датою випуску, маркою, моделлю, об'ємом двигуна, типом пального і кольором», - додали в прес-службі.

Відзначається, що сервіс на основі відкритих даних допоможе зрозуміти тенденції автомобільного ринку в Україні, запропонувати державі нові способи використання таких відкритих даних для підвищення доступності послуг в цій сфері, або ж виділити цікаві факти.

Окрім даних про реєстрацію легкових автомобілів проект охоплює дані про реєстрацію транспортних засобів інших категорій, зокрема, автобусів і мікроавтобусів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ