Росія тримає фейкові республіки «ЛДНР» на відстані і використовує як полігон для випробування своїх нових боєприпасів, техніки та озброєння. Про це заявив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц в інтерв'ю «Обозревателю».

«Доказів цьому - тисячі. Останнє випробування нової реактивної системи, реактивного снаряда, якого у нас немає на озброєнні», – говорить офіцер.

Як повідомляє український військовий, за останніми даними, зараз до лінії розмежування росіяни підвезли багато нової і важкої техніки.

«Як нам повідомляють, це - для проведення навчань. Та й на наступ це не схоже. Але все одно нам потрібно готуватися - тому що під виглядом цих навчань ворог може займати вигідні для можливого наступу позиції», - розповів боєць ЗСУ.

Офіцер підкреслює, що в умовах гібридної війни Росія може приймати неадекватні рішення, але ЗСУ готові завдати удар у відповідь. «Чим більше вони сюди техніки сюди пришлють, тим більше ми її спалимо», – заявив він.

Нагадаємо, 27 серпня на залізничну станцію «Іловайськ» з боку РФ прийшов черговий склад, розвантаження якого відбувалося у віддаленому спеціальному місці.

ІА "Вголос": НОВИНИ