Відповідна електронна петиція з такою пропозицією розміщена на сайті Київської міської ради.

Петицію зареєстрували зранку 27 серпня. Станом на 18:00 - пропозиція зібрала 42 підписи з десяти тисяч необхідних.

Аби петицію почала розглядати влада Києва - петиція має набрати 10 тисяч підписів за три місяці. Після розгляду пропозиції її ініціатору нададуть офіційну відповідь.

Автор петиції про перейменування вулиці - мешканець Києва Андрій Арсентьєв. Він пропонує змінити назву вулиці Жмеринської, де сам мешкає, або ж назвати на честь Маккейна будь-яку іншу нову київську вулицю.

Нагадаємо, Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня. Згодом стало відомо, що Президент США Дональд Трамп не буде присутній на похороні Маккейна, згідно з волею померлого сенатора. Поховають сенатора в місті Аннаполіс штату Меріленд на кладовищі академії ВМС.

У липні 2017 року біля Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

Маккейн народився у 1936 році. Під час війни у В'єтнамі його взяли в полон і утримували там понад п'ять років. У 1980-х був членом Палати представників Конгресу США. Від 1987-го обирався сенатором від штату Аризона. Був головою сенатського комітету з питань озброєнь. У 2008 році був кандидатом у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії, однак поступився на виборах Бараку Обамі.

Маккейн був критиком російського президента Володимира Путіна і великим прихильником України.

Згодом Трамп заборонив Білому дому називати Маккейна героєм.

ІА "Вголос": НОВИНИ