[media=133576,133577,133578,133579] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Урочиста церемонія вшанування розпочалася з хвилини мовчання біля Меморіалу УГА, під час якої всі присутні заспівали пісню «Ой, у лузі червона калина». 

Вшанувати честь героїв АТО та Небесної Сотні, покласти квіти та запалити лампадки на їхніх могилах прийшли предсавники міської та обласної влади, церковнослужителі, скаути, військовослужбовці, гості та мешканці міста Львова.

Окрім цього з шанобливою промовою до усіх присутніх виступив Герой України Ігор Юхновський. Він наголосив, що герої, які поховані на Личаківському кладовищі є представниками величезної маси людей, які боролися і вмирали за волю Батьківщини.

«Кожний народ який хоче мати державу, повинен стати нацією. Тому що нація суттєво відрізняється від народу: народ може хотіти і робити що завгодно, а нація повинна знати певну міру своєї свободи, певну міру інших людей, які її оточують. Я глибоко переконаний, що Україна невмируща, що Україна – вічна! Якщо вона проіснувала як народ, на звичаєвому праві селян, то вона має прожитии і на тому праві, яке вона сама для себе будуватиме», - зазначив він.

Церемонія завершилася поминальною службою біля могил загиблих та виконанням гімну України.

ІА "Вголос": НОВИНИ