Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Очільник націоналістів повідомив, що сьогодні Новоукраїнська районна і Знам’янська міська ради Кіровоградської області звернулися до ВРУ з вимогою ухвалити «Антиолігархічний пакет докорінних перетворень». 

«Цей детальний план боротьби з корупцією та олігархією в Україні (Антиолігархічний пакет, - ред.) ми презентували ще навесні, але от уже півроку, як влада вперто ігнорує його.

Очевидно, що олігархи та їхні служки на державних посадах власноруч не позбавлять себе можливості грабувати Україну. Залишається сподіватись на парламентські вибори, які вже наступного року відбудуться в Україні», - каже Тягнибок.

Проте, за словами націоналіста, і тут перед нами постає багато загроз:

«Стара корумпована виборча система з масовим підкупом виборців та адміністративним ресурсом по мажоритарці дозволить олігархам знову завести у владі крісла своїх людей.

Запобігти цьому може лише виборча реформа – нова пропорційна система за відкритими списками. Провести її постмайданна влада обіцяла ще після Революції і навіть прописала це в коаліційній угоді (І квартал 2015р.). Але на тому усі її «намагання» побороти корупційну систему в країні завершились – бо ж не різатимуть добровільно гендлярі гілку, на якій так комфортно сидять і крадуть.

У листопаді минулого року патріоти змусили ВРУ проголосували за новий Виборчий кодекс у першому читанні. Однак відтоді влада олігархів усіма силами намагається перешкодити його подальшому ухваленню».

Відтак лідер «Свободи» закликає українців виходити на багатотисячну акцію під Парламент 6 вересня з вимогами ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, зокрема і новий закон про вибори.

Як уже писав «Вголос», 3 квітня у Києві щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні Антиолігархічного пакету перетворень. Тоді націоналісти передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пояснював, що націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - зазначав Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ