Про це під час брифінгу 20 серпня розповів начальник ГУ НП в Харківській області генерал Олег Бех, передає Українська правда.

«Попередньо, можу вам повідомити, що в його крові (стрілка – УП) знайдено понад 2 проміле алкоголю, можливо це буде 2,4 проміле», - сказав правоохоронець.

За його словами, поліція має лише попередні результати і чекає на офіційне заключення медиків.

«Те, що він знаходився під дією алкогольних напоїв чи наркотичних засобів, так, це підтверджується», - наголосив Бех.

Правоохоронець додав, що на місці події слідчо-оперативна група вилучила 26 гільз.

Також у зв’язку з подією відбудеться 30 експертиз.

У поліції вже розглядають ряд версій вчинення злочину.

«Зокрема, вбивство вчинене з хуліганських мотивів, з невідомих причин, вбивство вчинене на підставі особистої неприязні до міської ради, керівництва міськради, або до охоронної структури, яка охороняла адмінбудівлю, або привернення уваги до своєї особистості з метою якихось вимог», - зазначили правоохоронці.

Через стрілянину в поліції відкрили кримінальне провадження за трьома статтями: за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ч.2 ст. 15 (замах на злочин) ККУ.

Як писав «Вголос», 20 серпня у Харкові біля будівлі міської ради сталася стрілянина. Близько 00:37 за вказаною адресою поліцейський наряд побачив пораненого охоронця, а поруч з ним стояв чоловік, який відкрив вогонь по патрульних. Одна з куль поранила поліцейського.

Патрульні застосували табельну вогнепальну зброю і знешкодили нападника. Наразі його особа встановлюється. Внаслідок події до лікарні з вогнепальними пораненнями були доправлені охоронець міськради і поліцейський. Попри зусилля медиків, поліцейський помер.

Загиблим поліцейським виявився 29-річний заступник командира 2-ї роти 4-го батальйону поліції Харкова Дмитро Кирієнко. У нього залишилися дружина і 2-річна донечка.

Згодом стало відомо, що чоловік, який відкрив вогонь у мерії Харкова, стріляв із двох пістолетів.

У мережі також з’явилося відео смертельної стрілянини біля Харківської міськради.

ІА "Вголос": НОВИНИ