Про це пише видання DW.

Уряд Венесуели з понеділка, 20 серпня, поступово починає підвищувати ціни на бензин із метою довести їх до міжнародного рівня упродовж двох років.

За словами президента Ніколаса Мадуро, за цей період повинна бути усунута ситуація, в якій бензин практично можна отримати задарма.

«Водночас уряд збирається підтримувати своїх так званих зареєстрованих прихильників (власників спеціальних карт на отримання матеріальних пільг. - Ред.), одержувачів соціальної допомоги і підприємства громадського транспорту прямими дотаціями на бензин», - йдеться у повідомленні.

На відміну від багатьох продуктів харчування, таких як рис, молоко і масло, а також товарів повсякденного попиту дефіциту бензину у Венесуелі немає. Літр бензину коштує 6 боліварів. За один євро в перерахунку на місцеву валюту в країні до цього часу можна було купити чашку кави або близько мільйона літрів бензину.

За розрахунками уряду, щорічно держава втрачає близько 16 мільярдів євро через контрабанду бензину в Колумбію та інші країни карибського регіону.

ІА "Вголос": НОВИНИ