Личаківський районний суд міста Львова продовжує судовий розгляд справи щодо уродженця Червонограда Богдана Бриня, якого обвинувачують у крадіжці 4,5 мільйони із сейфа судді Західного апеляційного господарського суду.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Викрадені кошти належать колишній судді Західного апеляційного госпсуду Марії Хабіб та її доньці.

Хабіб уже не працювала суддею, але кошти зберігалися у суді, у сейфі судді Віри Гриців. Вона начебто попросила колегу тимчасово потримати гроші у себе.

Але у січні 2021 року громадянин Богдан Бринь проник у приміщення суду крізь вікно другого поверху. Підібравши ключ до сейфа, він забрав гроші в сумі 100 тисяч доларів та 50 тисяч євро, що в еквіваленті становило близько 4,5 млн грн. Під час затримання правоохоронці вилучили 9 тисяч доларів і 10 тисяч євро в машині Ford Fusion, якою користувався Бринь.

Тепер екссуддя Хабіб разом зі своєю донькою проходять як потерпілі.

Жінка розповіла, що вони з мамою збиралася за кордон, тому спланували перекласти заощадження в надійніше місце. Перед від’їздом начебто не мали часу обрати банк і підготувати документи. Гроші довірили на зберігання в сейф суду, оскільки проживають недалеко від нього, і були впевнені, що там менш-більш безпечно.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у січні цього року зловмисник проник у приміщення суду через вікно, відкрив сейф, викрив значну суму коштів та безперешкодно втік. Про те, що у зачиненому кабінеті судді побував злодій, дізналися пізніше, переглянувши відео з камер спостереження. 

ІА "Вголос": НОВИНИ