Після чотирьох років головування у Івано-Франківську свободівець Руслан Марцінків абсолютно виправдав довіру виборців: сьогодні за партію «Свобода» готова голосувати половина міста, а особисто мера підтримує 91% мешканців.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» протягом  16-24 листопада 2019 року.

Повідомляється, що 76% франківців вважають напрям руху справ у місті правильним. Протилежної думки – лише 14%, вагалися з оцінками – 10%.

Стосовно оцінок стану справ у країні думки містян швидше песимістичні: лише 29% вважають напрям руху країни правильним, 51% – неправильним, 21% – вагалися з відповіддю. У річній динаміці позитивні оцінки зросли в обох випадках.

Абсолютна більшість містян задоволена діяльністю міського голови Івано-Франківська Р.Марцінківа (91%). Діяльністю міської ради задоволені 67%, не задоволені – 16%, не змогли оцінити її роботу – 17%.

Серед основних сфер життя міста франківці найкраще оцінили роботу громадського транспорту: 73% – задоволені, 20% – не задоволені.

74% опитаних вважають, що міський голова Руслан Марцінків виконав свої передвиборчі обіцянки. Лише 9% – протилежної думки, 17% – не змогли відповісти на це питання.

Лідером серед політичних сил на виборах до муніципалітету  є партія «Свобода». За неї готові віддати свої голоси майже половина тих, хто визначився і має намір взяти участь у голосуванні.

21% – проголосували б за партію «Слуга народу». 8% – за партію «Європейська солідарність», 6,8% – за партію «Голос», 5,2% – за партію «Батьківщина». Рейтинг інших політичних сил – менше 2%. Кожен п’ятий не визначився зі свої вибором.

Лідером електоральних вподобань на виборах міського голови є Р.Марцінків, якого готові підтримати 83,3% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. За О.Шевченка віддали б свої голоси 3,9% респондентів, В.Мерінова – 2,3%. Рейтинг інших кандидатів – менше 2%. Тих, хто не визначився із вибором, – 6-7%.

Тротуари та прибудинкові території – сфера, яку респонденти найчастіше обирали, як успіх діючого мера Івано-Франківська (58%). 40% вважають успіхом якість громадського транспорту, 36% – якість доріг, 31% – оновлення парків та скверів. 17-18% вважають успіхами мера вуличне освітлення та роботу освітніх закладів, 10% – якість житлово-комунальних послуг.

Найбільшою проблемою міста опитані вважають вартість комунальних послуг - 41%. 27-28% говорять, що їх турбують завантаженість вулиць транспортом та поганий стан доріг. По 22% – звертають увагу на проблеми безпритульних тварин на вулицях та поширення наркоманії та алкоголізму. Від 10% до 16% говорять про проблеми засміченості міста, хаотичної забудови багатоповерховими будинками, низького фахового рівня медиків, корупції, малої кількості спортивних та дитячих майданчиків, стану житлових будинків та прибудинкових територій, екології та відсутності роботи.

56% респондентів зазначили, що останнім часом у районах, де вони проживають, були якісно зроблені ремонти прибудинкових територій. 33% – говорили, що не бачили таких змін. 11% зазначили, що ремонти відбулися, але неякісно.

ІА "Вголос": НОВИНИ