З урахуванням епідеміологічної ситуації 40 посольств і консульств України повністю або частково відновили консульський прийом громадян

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«З урахуванням епідеміологічної ситуації 40 посольств та консульств України повністю або частково відновили консульський прийом громадян. Прийом відвідувачів відбувається з обов’язковим дотриманням санітарно-протиепідемічних правил країни перебування, рекомендацій ВООЗ та МОЗ України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, з метою створення максимально безпечних умов для відвідувачів та консулів, посольства України у Великій Британії, Ізраїлі, Латвії, Нідерландах, ФРН розпочали роботу з використанням попереднього запису через Інтернет засобами електронної черги МЗС (е-Черга).

У тих країнах, де ще не послаблено карантинні заходи, забезпечується обробка невідкладних консульських питань, пов'язаних із пандемією коронавірусу і надзвичайними ситуаціями з громадянами України. До таких ситуацій, зокрема, входять смерть, арешт, втрата документів, необхідних для невідкладного повернення до України тощо.

Як повідомляли у Міністерстві закордонних справ заявили, для виїзду українців за кордон ніяких дозволів отримувати не потрібно.

ІА "Вголос": НОВИНИ