Міністерство фінансів України зазначило умови залучення коштів Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомив прес-центр Міністерства фінансів України.

Презентація «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» від ЄІБ відбулася 28 листопада.

Відповідно до інформації, пріоритетним напрямом роботи уряду є розширення доступних та ефективних джерел фінансування середніх та малих підприємств.

Метою даного проекту є підтримка малого та середнього бізнесу в аграрній сфері та розвиток економіки України.

Інвестиційну підтримку Україні у даному проекті надав Європейський інвестиційний банк.

Урядовці закликають представників банківської спільноти України приділити більше уваги саме питанню кредитування аграрних підприємств.

Проект передбачає надання інвестицій ЄІБ в розмірі 400 млн євро та співфінансування кредитами банків- учасників та власних коштів підприємств.

Проект передбачає надання довгострокового фінансування за зазначеними напрямами: первинне виробництво зернових та олійних культур, розвиток, модернізація та сертифікація потужностей для сушки, очистки, сортування, тестування і зберігання зернових та олійних культур, реконструкція виробничих потужностей аквакультури та рибного господарства, обладнання та інфраструктура для рибопереробки та консервування, дослідні станції, випробувальні лабораторії, обладнання для досліджень та професійного навчання, служби поширення сільськогосподарських знань та сертифікації, системи контролю та моніторингу рибного господарства.

Як писав «Вголос», малий та середній бізнес в Україні отримає солідну суму від ЄС і ЄБРР.

ІА "Вголос": НОВИНИ