Згідно з результатами, 36% опитаних зазначили, що вже вакцинувалися, 18% - готові вакцинуватися, а 43% – не будуть робити щеплення.

Як вже відомо, соціологічна група «Рейтинг» протягом 21-23 жовтня 2021 року провела опитування суспільно-політичних настроїв населення України. Було опитано 2500 респондентів віком від 18 років та старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Проаналізувавши результати відомо, що 36% опитаних зазначили, що вже вакцинувалися (перше, або ж друге щеплення). 18% зазначили, що готові вакцинуватися, 43% – не готові. Важливо розуміти, що опитування відбувалося лише серед дорослого населення України, тоді як офіційна статистика кількості вакцинованих виводиться серед усього населення. У порівнянні із липнем цього року, лояльність до вакцинації зросла.

Проте зазначимо, що тих, хто не має бажання робити щеплення найбільше серед молодих респондентів – 48%. Водночас щодо електоральних вподобань найбільше вакцинованих (54%) серед прихильників партії «Європейська солідарність». Зокрема, найбільше тих, хто не буде вакцинуватись у жодному разі серед прихильників партії «Удар» (57%).

Зазначимо також, що 41% респондентів висловили хвилювання через можливість особисто захворіти на коронавірус, 57% – не мають таких побоювань. Щодо здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 77%, не хвилюються – 23%. З весни цього року рівень тривожності щодо стану свого здоров’я в умовах пандемії дещо знизився. Найвищі показники хвилювання, як і у минулі рази, фіксують у старшій віковій групі та серед жінок. Також ті, хто вже вакцинувався, менше бояться захворіти, аніж ті, хто лише хоче зробити щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, стало відомо скільки жителів Львова вже повністю вакциновані.

ІА "Вголос": НОВИНИ