Мінісеріал «Чорнобиль» від творців «Гри престолів» може сприяти напливу мільйонів туристів в Україну з усього світу, відповідно, позитивно вплинути на економіку країни.

Як пише «Економічна правда», у 2018 році зону відчуження – Прип'ять відвідали понад 70 000 осіб, із них майже 80 % – це іноземці. Після виходу серіалу ця цифра може помітно зрости, зауважила депутат Ганна Романова.

Однак, за її словами, не варто очікувати, що туристичні потоки зростуть самі собою – держава повинна створити відповідні умови.

«На сьогодні телесеріал про українську зону відчуження вже обійшов «Гру престолів», але його рейтинг продовжує зростати. Так, найвідоміший у світі серіал про Чорнобиль може залучити в Україну мільйони туристів зі всього світу. І щонайменше мільярд доларів в українську економіку. Але не варто сподіватися, що туристичні потоки зростуть самі собою. Якщо держава вчасно не створить умови для масового відвідування – усе може обернутися навпаки», – заявила Романова.

Як повідомлялося раніше, днями «HBO» оприлюднив трейлер останнього епізоду серіалу. П'ята серія «Вічна пам'ять» вийде на екрани 3 червня. Наскільки можна зрозуміти з трейлера, Валерій, Борис та Уляна, ризикуючи своїми життями, відкривають правду про Чорнобиль

Зазначимо також, що серіал «Чорнобиль» отримав рекордний рейтинг оцінки глядачів, залишивши далеко позаду славнозвісну «Гру престолів».

Незважаючи на схвальні відгуки та рецензії кінокритиків і глядачів в усьому світі, у серіалу з боку російських ЗМІ вже знайшлись обурені «ляпами» і нібито «помилками в сюжеті». Зокрема, російський журналіст Олександр Коц назвав стрічку «фільмом про порятунок шкур, а не душ».

Нагадаємо, серіал стартував 6 травня і вже першою серією прикував до себе увагу мільйонів глядачів.

ІА "Вголос": НОВИНИ