Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає збільшення до 5 тисяч гривень суми переказів, які проводяться без банківського фінмоніторингу.

Ухвалення відповідного законопроєкту 5559 «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» в цілому підтримали 315 народних депутатів.

Зазначається, що реалізація закону створить зручніші умови як для відправників відповідних готівкових переказів, так і банківських та фінансових установ, що їх технологічно забезпечують.

Чинним законом передбачено, що при зарахуванні на рахунок готівки в сумі 5 тисяч гривень або більше, відправнику (ініціатору платежу) необхідно ідентифікувати себе для банку.

Таким чином, фінансовий моніторинг станом на даний час не поширюється на переказ на суму 4999 гривень, а переказ на одну гривню більше уже підлягає фінансовоу моніторингу.

Цей факт призводить до незручностей як для користувачів платіжними терміналами, які не мають точної суми у вказаному розмірі 4999 гривень та, відповідно, позбавлені можливості здійснити грошовий переказ шляхом внесення готівкових коштів на суму 5000 гривень, а також банків та фінансових установ.

Раніше повідомлялося про те, що на Львівщині виставили на продаж Дашавський завод.

ІА "Вголос": НОВИНИ