Українські захисники продовжують протистояти нападу російських окупантів.

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про триваючі бої на Донецькому і Таврійському напрямках, та про оперативну обстановку на фронтах на початок 50-ої доби протистояння захисників України російському повномасштабному вторгненню.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.



«Постійна загроза застосування ворогом ракетних ударів по всій території нашої країни - залишається. У Генштабі зазначили, що окупанти продовжують завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури в Харківській, Донецькій та Запорізькій областях», - йдеться у повідомленні. 


На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не здійснював. Визначені підрозділи ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Також проводяться планові заходи бойової підготовки. У білоруському місті Холмич місцевим розповідають, нібито українські підрозділи в будь-який час можуть здійснити напад на територію Білорусі.

На Слобожанському напрямку окупанти ведуть розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощують систему розвідки, управління та медичного забезпечення. Рашисти продовжують частково блокувати Харків обстрілюють місто з артилерії, проводять перегрупування підрозділів і поповнення запасів.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог вів бойові дії в районах Слов’янська, Попасної та Курахового і штурмові дії в Маріуполі. Все - без успіху. Бої нині тривають.

Як розповіли в Генштабі, за рахунок окремих підрозділів 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу здійснюється посилення угруповання ворога в районі Сєвєродонецька.

Раніше «Вголос» писав, українські військові підбили і підпалили російський крейсер «москва» та завдали йому серйозних пошкоджень.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ