Міська влада Івано-Франківська заборонила купання в річці Бистриця під пішохідним мостом. Так відреагували на ряд загиблих через необережне купання.

Зокрема, пресслужба ДСНС повідомила, що лише за останні кілька днів на річці Бистриця Солотвинська в Івано-Франківську загинуло троє людей. Зокрема, ввечері у понеділок, 12 липня, там потонула неповнолітня дівчинка. Рятувальники були на місці подій через 6 хвилин після виклику, проте врятувати дитину на жаль не вдалось.

"О 19:02 на місце події прибули рятувальники та проводили реанімаційні заходи спільно із працівниками швидкої медичної допомоги. О 19:56 медики констатували смерть", - розповіли в ДСНС деталі трагедії.
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці в Facebook повідомив, що від завтрашнього дня на небезпечній ділянці чергуватиме аварійно-рятувальна служба МАРС та інспектори Муніципальної інспекції «Добродій». Він наголосив, що місто додатково звернулося для залучення наряду Національної гвардії України, аби проконтролювати заборону на купання.

Марцінків також анонсував високі штрафи за порушення цієї заборони.

"Крім того розмістимо таблички "Купатись суворо заборонено! Штраф 50 000 грн!", - повідомив він.
Нагадаємо, нещодавно на Львівщині сталося ряд трагедій через необережне поводження у водоймах. Зокрема, в понеділок, 5 липня, у Львові в парку «Горіховий гай» під час купання в озері потонув чоловік. А в суботу, 10 липня, на Львівщині під час купання потонуло двоє осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ