Правоохоронці повідомили про підозру 27-річному керівнику одного з відділів логістичної компанії, який підозрюється у зловживанні впливом. Йому загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

Про це повідомила Поліція Києва.

"В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що підозрюваний запропонував представнику компанії з вантажних перевезень вплинути на посадових осіб Укрзалізниці, для того, щоб 49 вагонів з товаром швидко та без «простою» прибули у кінцевий пункт призначення. Свою послугу він оцінив у 53 000 гривень. В разі відмови зловмисник пригрозив «клієнтові» створити штучні перепони для запізнення вантажів.
Правоохоронці затримали ділка під час отримання 53 000 гривень у якості неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

 
Крім того, встановлено, що чоловік за 14 000 гривень продав «клієнтові» конфіденційну інформацію держпідприємства.
 
Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 369-2 ККУ – зловживання впливом та за ч. 1 та 2 ст. 361-2 ККУ – несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованій системі, створеній та захищеній відповідно до чинного законодавства. Максимальне покарання передбачає - позбавлення волі на строк до п’яти років.

ІА "Вголос": НОВИНИ