За п’ять місяців рф втратила в Україні близько 650 ракет і стільки ж дронів-камікадзе. Наразі ворог може варіювати тактику бою, виходячи із кількості зброї, що в нього залишилася.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

«З 11 вересня, коли почали бити по інфраструктурі, тільки збитими рф втратила близько 650 крилатих ракет і близько 650 іранських дронів-камікадзе. Ще треба додати 20-25% ракет, запущених по Україні - і можна уявити, скільки їх всього було витрачено», - зазначив він.

Ігнат додав, що мовиться про високоточні види зброї - «Іскандери», «Калібри» та Х-101. За його словами, ці ракети противник ще може виробляти, але обсяги виробництва не можуть забезпечити витрати.

Водночас Ігнат підкреслив, що у росіян наразі зберігаються радянські ракети С-300. Хоча вони можуть не долітати до цілі через несправність, однак у ворога їх багато, тому прифронтові території під ударом. Він підкреслив, що необхідно нищити самі установки для пуску ракет.

Також речник Повітряних сил зазначив, що про зміну тактики ведення бою з боку рф поки не йдеться - можливі зміни напрямків пуску, часових проміжків запуску та кількості БПЛА.

Читайте також у «Вголосі»: відомо, коли планується визволення Криму. 

ІА "Вголос": НОВИНИ