Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на телеканал CNN.

Нещодавно 78-річна американка побувала в Ірландії. Подорожувати колишня вчителька французької почала в 2003 році, після виходу на пенсію.

Свою першу поїздку Макдоналд зробила Атлантичним узбережжям Франції. Крім того, вона їздила на велосипеді по Нідерландам, Німеччині, Бельгії, країнах Скандинавії (Швеції, Норвегії, Данії). Не оминула жінка увагою і самі Сполучені Штати.

За словами Макдоналд, яка вже стала прабабусею, їй подобається, що в подорожах на самоті не потрібно когось чекати. Пенсіонерка зізнається, що відчуває в таких випадках себе самостійною і господинею самої себе.

Зазвичай за раз американка долає близько 1,6 тисячі кілометрів, на що у неї йде три-чотири тижні. Як правило, вона робить одну-дві подорожі в рік.

Під час своїх мандрів Макдоналд зупиняється у інших мандрівників, яких знаходить через інтернет. За її словами, це дозволяє заощадити багато грошей.

Пенсіонерка також склала свій власний рейтинг країн, найбільш придатних для велоподорожей. Перше місце в ньому займають Нідерланди, за ними йде Данія, потім Німеччина. Четверту позицію ділять Франція і Бельгія.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ