Бельгійський король Альберт II, який зрікся престолу у 2013 році, визнав Дельфіну Боель своєю позашлюбною донькою. Він відмовлявся зробити це впродовж останніх двох десятиліть.

Сьогодні Дельфіні 51 рік, вона художниця і скульптор, пише ВВС.

За словами її адвокатів, результат багаторічного конфлікту – велике полегшення для неї. Тепер вона офіційно визнана четвертою, наймолодшою дитиною Альберта II.

«Йому стали відомі результати ДНК-тесту, і науковий висновок вказує на те, що він є біологічним батьком пані Дельфіни Боель», – йдеться в заяві юристів 85-річного екскороля.

Альберт довго відмовлявся визнати доньку.

Чутки про те, що у короля є позашлюбна дитина, ходили в Бельгії з 1999 року, після виходу біографії його дружини, королеви Паоли.

Автором книги став 18-річний учень школи Маріо Данілс, який називав себе істориком. Попри юний вік і непрофесіоналізм, газети вхопилися за висунуте ним припущення про позашлюбні походеньки короля.

У 2005 році в інтерв'ю пресі Дельфіна Боель заявила, що вона і є та сама позашлюбна дитина. Але зробити жодних подальших кроків вона не могла – король мав імунітет від судових процесів.

Боротьба за офіційне визнання батьківства стала можливою лише у 2013 році, коли після 20-річного правління Альберт II відмовився від трону за станом здоров'я і, відповідно, позбавився імунітету.

Мати Дельфіни, представниця багатого аристократичного роду баронеса Сибілла де Селіс Лешан розповіла, що її роман з на той момент ще принцом Альбертом тривав у період між 1966 і 1984 роками.

Він став королем у 1993-му, і сталося це доволі несподівано – після раптової смерті його старшого брата, короля Бодуена, який помер у віці 62 років.

Але Дельфіна Боель вперто боролася за визнання з боку батька – людини, яка вочевидь не хотіла цього робити.

У 2018 році суд призначив Альберту термін у три місяці, протягом яких він мав надати зразок для генетичної експертизи. В інакшому випадку, Боель буде визнана його донькою автоматично і, можливо, за нею будуть визнані права на спадок.

Проте колишній монарх довго відмовлявся проходити ДНК-тест – аж поки у травні минулого року апеляційний суд у Брюсселі не наказав стягати з Альберта 5 тисяч євро за кожен день, який він не приходить в лабораторію.

«Усе її життя було нічним жахіттям через те, що вона намагалася встановити свою ідентичність. В неї був біологічний батько, який жорстоко відмовлявся від неї, коли історія про батьківство стала публічною», – пояснює адвокат пані Боель.

За його словами, його клієнтка наважилась на судовий процес, щоб позбавити своїх дітей від тієї ж невизначеності, з якою так довго жила вона сама.

За деякими даними, щорічний дохід Альберта II складає 1 мільйон євро. Як заявляв його колишній адвокат у розмові з журналістами, ексмонарх має намір включити Боель до заповіту – на рівних правах з іншими трьома дітьми.

Як повідомлялося, аргентинський футболіст і тренер Дієго Марадона визнав, що може бути батьком іще трьох дітей на Кубі. Відтак разом із новими кубинськими дітьми, чемпіон світу з стане батьком вісьмох нащадків.

ІА "Вголос": НОВИНИ