Про це в коментарі «Вголосу» розповів голова ГО «Кримська хвиля» Енвер Бекіров.

За його словами, фінансову допомогу на відкриття власної справи змогли отримати ті родини переселенців, які представили і захистили перед представниками виконавчого партнера УВКБ ООН у справах біженців бізнес-плани.

«Гранична сума фінансової допомоги на розвиток власної підприємницької діяльності не перевищувала 65 тисяч гривень на одну родину. На Західній Україні бізнес-плани захистили близько 20 родин з числа переселенців. 7 з них працюватимуть у Львові, 2 – у Хмельницькому, 1 – на Закарпатті, по 3 – у Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях. Решта переселенців утілюватиме свої підприємницькі ідеї в інших регіонах країни», – сказав Енвер Бекіров.

Він також додав, що люди не отримували гроші на руки. Фінансову допомогу було скеровано безпосередньо на покупку обладнання та витратних матеріалів, необхідних для відкриття підприємницької діяльності.

Зокрема, у Львові власний стоматологічний кабінет відкрила родина переселенців з Криму. Стоматологи Руслан та Сефає кажуть, що після участі в конкурсі бізнес-планів вони отримали 39 тисяч гривень, на які придбали необхідне стоматологічне обладнання.

«Завдяки фінансовій допомозі ми змогли у Львові орендувати кабінет у приватній стоматологічній клініці. Докупили обладнання, витратні матеріали і тепер працюємо», – запевнив Руслан.

Окрім нового стоматологічного кабінету, у Львові незабаром відкриють ресторан східної кухні, вже працює виробництво з виготовлення і продажу екологічної упаковки, рієлторська фірма.

Підтримка переселенців стала можливою завдяки спільній діяльності ГО «Кримська хвиля» з офісом «Крим SOS», який є виконавчим партнером УВКБ ООН.

ІА "Вголос": НОВИНИ