160 підприємств, які зголосилися перевезти свої виробничі потужності, вже отримали низку пропозицій щодо нових локацій та умов роботи на Львівщині. 90 з них вже прийняли рішення щодо релокації.

Про це сьогодні, 16 березня, повідомив директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

Він зауважив, що зараз не так вже й просто вивозити виробництва, обладнання та людей з осередку бойових дій.

«Ми розуміємо, що коли над тобою літають снаряди, швидко прийняти управлінське рішення складно або майже неможливо», - каже Степан Куйбіда.

Тому, за його словами, на Львівщині є складські приміщення, де можна розмісити виробничі потужності підприємств допоки підприємець не прийме остаточного рішення.

Водночас він визнає, що коли підприємства переїдуть на Львівщину та розгорнуть тут свою діяльність, то можуть виникнути труднощі з енергопостачанням, водопостачанням, газопостачанням та водовідведенням. Зараз складно оцінити чи витримають місцеві мережі нові навантаження.  

Степан Куйбіда також зазначив, що сьогодні, офіційно, на Львівщині перебуває понад 170 тисяч переселенців. Але тут не враховано тих осіб, яких львів’яни запросили до себе додому.

«Цю цифру, 170 тисяч, можна сміливо множити на два або й три», - вважає він.

Частина цих людей готові йти працювати. Але дехто все ще не готовий змиритися з новою реальністю.

«Доведеться переформовувати свідомість таких осіб, аби вони не були споживачами гуманітарної допомоги», - натякнув Степан Куйбіда.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині понад дві тисячі чоловіків-переселенців стали на облік у військкомати. 

ІА "Вголос": НОВИНИ