Корвети ВМФ Росії «Жвавий» і «Кмітливий» взяли на супровід два американських есмінці з ракетною зброєю, які зараз перебувають у Балтійському морі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Національний центр управління обороною РФ.

«Сили Балтійського флоту взяли на супровід есмінці керованої ракетної зброї ВМС США »Грейвлі« і »Портер, які ввійшли в південну частину акваторії Балтійського моря«, — заявили в НЦУО.

»Спостереження за діями американських військових кораблів здійснюється корветами ВМФ Росії «Жвавий» і «Кмітливий», — зазначили військові.

Водночас, як писав «Вголос», 19 січня у Чорне море увійшов есмінець США «Дональд Кук». У соціальних мережах оприлюднили світлини проходу корабля через Босфорську протоку в Чорне море.

Російські військові повідомили про стеження за кораблем.

"До безпосереднього спостереження за діями американського військового корабля приступив сторожовий корабель Чорноморського флоту "Допитливий". Крім цього, упродовж усього перебування есмінця "Дональд Кук" в зоні відповідальності Чорноморського флоту, за ним буде вестися спостереження за допомогою електронних та технічних засобів флоту", — заявили російські військові.

"Дональд Кук", а також есмінці ВМС США "Карні", "Росс" і "Портер" розміщені на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Рота. Разом із наземними базами ПРО "Іджіс" в Польщі та Румунії вони є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

ІА "Вголос": НОВИНИ