Виявилось, що благодійний фонд, на який Президент Петро Порошенко жертвує президентську зарплату, належить йому. Це — організація «Благодійний фонд Порошенка».

Про це свідчать дані порталу використання публічних коштів, передають «Українські новини».

Державне управління справами на регулярні запити агенції повідомляє, що згідно з заявою Порошенка його зарплату з часу вступу на посаду Президента переказують на благодійні цілі.

Так, 2018-го і 2017 року Президент віддав на благодійність по 270,5 тис. гривень зарплати, 2016-го — 295 тис. гривень, а в 2014-2015 роках  — близько 100 тис. гривень.

При цьому Держуправління справами відмовлялося відповідати на запитання, яким саме особам або організаціям перераказували зарплату Порошенка.

«Інформація про благодійні організації (фонди), яким перераховується заробітна плата, може бути поширена розпорядником інформації тільки за згодою особи», — йшлося в останній відповіді ДУС.

Водночас, згідно з порталом Міністерства фінансів E-data, на якому можна простежити дані про використання публічних коштів із вересня 2015 року, зарплату Порошенка щомісяця переказують «Благодійному фонду Порошенка».

Таким чином, загалом за час президентства Порошенко мав переказати зі своєї зарплати своєму благодійному фонду близько 1 млн гривень.

Як писав «Вголос», раніше Порошенко обурився, що президентська зарплата значно менша за суддівську.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ