Починаючи від вечора 7 травня і до обіду 8-го в Росії скасували відразу чотири рейси літаків моделі «Sukhoi Superjet 100», яка зазнала жахливої авіакатастрофи в Шереметьєві.

Як повідомляє російський телеканал «Дождь», спочатку пізно ввечері 7 травня «Sukhoi Superjet 100» не зміг вилетіти з аеропорту до Риги. За одними даними, пасажири повідомили про запах гару, за іншими – до нього відправили пожежну машину самі служби «Шереметьєва». Пасажирів відправили іншим лайнером «Superjet».

Наступним скасували виліт літака «SSJ» з Ростова-на-Дону до Москви о 05:40 8 травня. Причиною стала технічна несправність, пасажирів відправили іншими рейсами. З чим пов'язана несправність, уточнено не було.

Також уранці 8 травня було скасовано рейс «Аерофлоту SSJ-100» з Шереметьєва до Мінська, причиною в авіакомпанії назвали «заміну повітряного судна з техпричини».

Ще пізніше стало відомо, що в літака з рейсом «Москва-Ульяновськ» стався збій у системі реверсу – гальмівні стулки могли не розкритися під час посадки.

Як писав «Вголос», раніше було оприлюднено радіоперемовини авіадиспетчерів та пілотів літака, який загорівся в аеропорту.

Нагадаємо, що 5 травня в московському аеропорту «Шереметьєво» загорівся літак із пасажирами.

За останніми даними Слідчого комітету Росії, унаслідок авіакатастрофи в «Шереметьєво» загинула 41 особа, зокрема один член екіпажу; вижили 37, включно з чотирма членами екіпажу.

ІА "Вголос": НОВИНИ