На позачергове засідання Верховної Раді, яке почалося о 14:00, зареєструвалися лише 99 нардепів.

«У залі зареєстровані 99 народних депутатів. Позачергове засідання Верховної ради України оголошую відкритим», - заявив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

Зокрема, і голова Верховної Ради Дмитро Разумков теж відсутній у залі.

Попри це парламент відхилив проєкт постанови №3711-д-П2 «Про скасування рішення Верховної Ради про повторне прийняття в цілому з урахуванням пропозицій Президента Закону »Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”.

Документ на позачерговому засіданні ВР підтримали 17 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Таким чином, проєкт постанови вважається відхиленим, а закон з пропозиціями Президента може бути підписаним.

Раніше повідомлялося, що на цьому засіданні депутати мають розглянути 10 проектів постанов щодо скасування рішень Верховної Ради про ухвалення законів, які стосуються реформи судочинства (законопроекти №3711-д, №5068, №5069) та трансформації Укроборонпрому (№3822).

Так, до закону №5068 було подано чотири проєкти постанов про скасування, до №5059 — два, до №3711-Д — два, до №3822 — три. Відповідні проєкти блокують підписання законів Головою Верховної Ради та унеможливлюють передачу законодавчих актів на підпис Президенту.

Раніше спікер Дмитро Разумков заявляв, що ВР може зібратися на позачергове засідання для можливого розблокування підписання законів стосовно судової реформи та реформи Укроборонпрому. Для цього достатньо, аби за згадані вище проекти постанов проголосували менше ніж 226 депутатів.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ