В Україні — черговий скандал із палаючим українським стягом. Цього разу наругу над державним символом вчинив мешканець Маріуполя.

Про інцидент написали у Telegram-каналі «Катарсис».  

«Рагуль з Маріуполю вирішив підпалити український прапор», — йдеться у повідомленні.

Відтак, мешканець Маріуполя з ніком hyli_gan_2203 оприлюднив фото, де він з оголоним торсом показово спалює український прапор. 

Згодом хлопець таки вирішив вибачитися та виклав відповідне відео. 

«Перепрошую перед тими, кого образив, виклавши той пост, коли я підпалив український прапор. Я все усвідомив, такого більше не повториться. Перепрошую ще раз, кого образив», – зазначив він.

 

Вчинок хлопця викликав швал обговорень у соцмережах. Користувачі обурюються, що  наруга над державними символами стала своєрідним «хайпом» серед деяких представників української молоді. 

«Дибіли хайп на цьому ловлять. Потім типу вибачився і всьо, красавчик», «Вибачень мало, за це він має опинитись у в’язниці», – пишуть вони.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли українська молодь демонстративно підпалює державну символіку. Зокрема, декілька тижнів тому київський блогер спалив на камеру український паспорт. Згодом, у схожу ситуацію вляпалася й школярка, яка підпалила футболку з гербом України. 

Додамо, наруга над державними символами карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 68 тис. грн.) або позбавленням волі на строк від шести місяців до трьох років за статтею 338 Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ