У Львівському національному університеті ім. Івана Франка розпочали масову вакцинацію від коронавірусу. За два дні виїзна медична бригада зробила щеплення майже сотні студентів і викладачів вакциною «Модерна».

 

Як ідеться у програмі «Правда. Наживо» (щобудня о 19:00 на телеканалі NTA), щоб отримати змогу вакцинуватися, спершу потрібно заповнити спеціальну онлайн-форму, в якій зазначають час та місце імунізації.

Самі медики визнають, що наразі темпи імунізації студентів не є високими: більшість із них ще не повернулися до Львова з літніх канікул. Тому активної хвилі вакцинації в університеті очікують безпосередньо перед початком навчального року з 1 вересня. Наразі ж вакцинували лише 90 осіб.

«Як для виїзної бригади і вакцинації - це трішки замало, але потрібно враховувати, що зараз є відпускний період. Студентський профком інформує, але поки що вакцинуються саме ті, хто залишився у Львові», - коментує медична сестра 10-ї міської лікарні Львова Тетяна Волосевич.

Нагадаємо, Сovid-щеплення на Львівщині роблять чотирма препаратами: AstraZeneca, Pfizer, CoronaVac та Moderna. За період вакцинації в області імунізували 205 976 людей, із них двома дозами - 76 488 осіб. В Україні за минулий тиждень побили рекорд з темпу вакцинації майже мільйон людей отримали першу дозу вакцини: за 7 днів вакцинували 923 особи.

За добу ковід на Львівщині підтвердили у 14 осіб. Смертей немає. Найбільше нових випадків ковіду по країні зафіксували у Києві та Одеській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ