Сквер на вул. Пасічні, 83 оснастять відеокамерами. Вартість обладнання понад 100 тисяч гривень.

Про це розповів депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Юрій Ломага, який ініціював встановлення відеонагляду на території скверу.

«Я звертався до органів виконавчої влади Львова щодо встановлення камер відеоспостереження у сквері «Благовіщення» на вул. Пасічній, 83. Причиною такого звернення були численні скарги мешканців на пошкодження елементів благоустрою у сквері. Днями отримав відповідь від заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк. Управління безпеки міста Львівської міськради провело обстеження території та погодилося із моїм проханням встановити камери відеоспостереження у сквері», - говорить Юрій Ломага.

Він додав, що передбачають встановлення чотирьох камер орієнтовною вартістю закупівлі їх та необхідного обладнання 112 000 гривень. Окрім того, підготували лист до Головного управління національної поліції у Львівській області з проханням посилити патрулювання цієї території для безпеки мешканців та виявлення порушників.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, як депутати ЛМР, серед яких і Юрій Ломага, власним коштом вирішили проблему встановлення відповідних дорожніх знаків біля школи в селі Підбірці Львівської МТГ.

Через бюрократичні формальності розв'язання проблеми затягувалось. Мешканці наголошували на гострій потребі вирішити її до 1 вересня, аби не піддавати дітей небезпеці. 

ІА "Вголос": НОВИНИ