Якщо рішенням суду Малехів буде виключений зі складу Львівської ТГ, то на всій території громади необхідно буде провести вибори.

Про це в ефірі проєкту “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA заявив юрист та депутат Львівської міської ради від партії «ЄС» Володимир Марусяк.

Юрист Малехівської сільської ради Олег Лосин зауважив, що у разі ухвалення судом рішення на користь громади Малехова щодо виходу села зі складу Львівської ОТГ, Малехівська сільська рада продовжить функціонувати. Також будуть відновлені і повноваження сільського голови та депутатів Малехівської сільської ради.

Проте зі слів юриста та депутата Львівської міської ради від партії «ЄС» Володимира Марусяка, якщо на території Малехова будуть скасовані результати виборів, то вони будуть скасовані по всій території Львівської ТГ.

«Не можна скасувати вибори тільки у Дублянах, Малехові, або в іншому населеному пункті. Також виборчий кодекс не передбачає проведення виборів на підставі рішення суду. Жодна з підстав скасування виборів судом не є підставою для проведення позачергових виборів. Тобто все впирається у так звану політичну волю і політичне рішення Верховної Ради та виборчої комісії», – сказав Володимир Марусяк.

Відтак, додав він, рішення суду може бути законним, але по факту воно може не відповідати чинним потребам громади.

«Бо якщо у людей запитати, то вони скажуть, що вже втомилися від виборів. Одні пройшли, другі наступні, бюджету немає. Тільки от-от навчилися жити в умовах об’єднаної міської громади. Тому це питання необхідно розглядати з точки зору здорового глузду і доцільності, чи буде краще жити мешканцям Львівської громади чи Малехівської сільської ради зокрема », – акцентував Марусяк.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва почав провадження у справі щодо скасування постанови ЦВК, на підставі якої відбулися місцеві вибори у Львівській міській територіальній громаді. Зокрема, з позовом звернувся ексголова Малехова Володимир Сеньковський. Таким чином він запустив процес, який може призвести до ймовірних перевиборів на території Львівської МГ.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ