Сьогодні, 25 листопада, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик звернувся до міського голови щодо врегулювання проблеми неосвітлених пішохідних переходів. Актуальність цього питання ніколи не зникала, однак стала вкрай гострою після моторошної аварії на пішохідному переході в центрі Львова, де під колесами маршрутки загинула монахиня.

Депутат запропонував створити робочу групу та напрацювати програму, яка допоможе комплексно вирішити проблему.

«Обставини, які стали причиною мого звернення є трагічними та трапились минулої суботи у Львові, коли автобус приміського сполучення збив двох жінок-монахинь у центрі міста на пішохідному переході. Переконаний, що слідство проведе належне розслідування цього випадку, але зі сторони міської влади ми повинні зробити усе задля запобігання таких ситуацій у майбутньому», - запевнив Петро Адамик.

За словами депутата, Львів, на жаль, не відповідає заявленому статусу «Безпечного міста». Адже чи не щодня на вулицях міста трапляються ДТП з летальними наслідками.

«Впродовж останніх кількох років я неодноразово звертався до виконавчих органів міської ради щодо освітлення пішохідних переходів. Проте точкове вирішення цієї проблеми не є ефективним, а місто Львів, на жаль, не відповідає заявленому статусу «Безпечного міста». Контролювати та забезпечувати встановлення освітлених пішохідних переходів мають органи місцевого самоврядування, спираючись на проектування освітлення відповідно до чинних будівельних норм.

 

Я прошу Вас утворити робочу групу та надати протокольне доручення спільно з Департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради напрацювати Програму системи освітлення пішохідних переходів у м. Львові», - додав депутат.

Нагадаємо, як писав "Вголос" раніше, страшна аварія трапилась на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи 20 листопада о 6-й ранку. Згодом з'ясувалось, що під колесами приміської маршрутки  №138 загинула черниця згромадження Сестер Францисканок Родина Марії сестра Ольга. Винуватець ДТП протягнув її сім кілометрів вулицями міста аж до кінцевої зупинки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ