Головна команда країни з водного поло вже сьогодні зіграє кінцевий матч турніру Ліги націй проти збірної Австрії. У разі перемоги синьо-жовті тріумфують на турнірі вигравши усі 5 матчів.

До цієї зустрічі підопічні Ігоря Зінкевича зіграли чотири матчі. Наші ватерполісти обіграли збірну Англії, Литви, Чехії та Швейцарії.

«Всі розуміють, що «Ліга націй» - це основний етап підготовки до чемпіонату Європи, який в лютому наступного року пройде в Ізраїлі. Тому нам потрібна перемога", - сказав президент Федерації Водного поло України Олександр Свіщов.

Президент Федерації Водного поло України Олександр Свіщов на грі у Львові

Для української збірної перемога на Лізі націй стане певною мірою історичним досягненням, адже ні разу синьо-жовті не тріумфували на схожих турнірах.

Найбільшим досягненням в історії незалежної України є 12 місце команди на літніх Олімпійських іграх 1996 року в Атланті і 7 місце у Чемпіонаті Європи 1995 року у Відні.

Кадри з гри української ватерпольної збірної

Трансляція історичного матчу проти австрійців розпочнеться в неділю, 28 листопада, о 13:30 в ефірі телеканалів NTA та Xsport. Також ефір буде доступний у мережі YouTube: 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ