І ось прийшла та година, коли в Україні екологом себе називає будь-хто. Звичайно, найбільша концентрація «фахівців» та борців за чисте довкілля зібралася в індустріальному місті Кривому Розі. Сьогодні поговоримо про Едуарда Горьового.

Його, бідолаху, 2003 року заманили в сіті нечестивці з «Партії Регіонів». Чи не силою змусили його приєднатися до проросійських політиків. Принаймні таку характеристику дають Горьовому на сайті криворізької організації партії «Сила людей».

Горьовий – черговий яскравий приклад перевзування. Проте сьогодні не про це. З деяких пір Горьовий вирішив, що він ніхто інший як еколог. І звичайно ж головне покликання еколога – захищати навколишнє середовище. Тому він вирішив вступити до лав організації Володимира Соколовського «Екологічна рада Криворіжжя». Благодійна організація останнього до речі відмиває гроші на «реконструкціях» та охороні парків.

Попрацювавши разом із Соколовським, Горьовий вирішив не ставити зайвих питань. Наприклад, таких як: чи потрібна міським паркам охорона за 9 млн грн? Або: куди зник «реконструйований» за «підтримки» Соколовського міст? 

Наразі Горьовий є заступником Соколовського в «Екологічній раді Криворіжжя». Він також був депутатом Тернівської райради Кривого Рогу та заступником Соколовського в одній із його компаній – «Укрбурвибух». Яка засвітилася у скандалі ще задовго до початку «екологічної діяльності» Горьового. Зокрема, у 2015 році у ЗМІ з'явилася інформація, що ТОВ «Центр екологічних досліджень та аудиту» провернуло схему на 179 тисяч гривень.

 Серед засновників – і ТОВ «Укрбурвибух». У 2012 році виконком Криворізької міськради та «Центр екологічних досліджень та аудиту» уклали договір на розробку екологічної карти Кривого Рогу. Сума послуг – 720 тисяч гривень. У 2014 році Держфінінспекція провела ревізію діяльності виконкому та встановила, що роботи з розробки екологічної карти було завищено на 179 тис. грн. Витрати на цю суму фірма не підтвердила. Таким чином, із міськбюджету кошти просто вкрали.

Той самий «Укрбурвибух» засвітився і в історії зі співпрацею з РФ. Як там кажуть? «Регіонали колишніми не бувають»? Про підтримку регіоналів Горьовим свідчить і його сторінка у Фейсбуці. Адже саме там він без сорому публікує фото із символікою «Партії Шарія». Нагадаємо, її лідер підозрюється у держзраді. 

 Варто зазначити, що начальник Горьового Соколовський має десятки компаній, які займаються промисловістю і забруднюють довкілля. Однак і Горьовий і його бос заявляють, що є екологами та захищають природу. У психології таке як би називається роздвоєнням особистості чи шизофренією.

На десерт Горьовий відкрито у себе Фейсбуці назвав дол***бами тих, хто прописував норми у законодавстві щодо прав українців на землю. За словами «еколога», його «задовбали ці мантри про права українців на землю». І тут починається найцікавіше. Сам Горьовий свою земельку вже отримав. Згідно з декларацією за 2019 рік, його сім'я володіє десятками гектарів землі. 

 Приміром, у селі Девладове на Дніпропетровщині у Горьових є дві ділянки на 83278 та 83846 скромних квадратних метрів. Ще одна ділянка на 500 квадратів розташувалася у місті Долинська, Кіровоградської області. І ще одна – на 830 квадратів у самому Кривому Розі. Ну що ж, тепер у двоїстості висловлювань та дій Горьового сумнівів ні в кого не лишається. Тож чи варто вірити таким «екологам»?

ІА "Вголос": НОВИНИ