Попри війну, спричинену російською агресією, новопризначений міністр оборони Олексій Резніков заявив, що обговорює доречність скасування призову на військову службу.

Про це він повідомив журналістам в кулуарах ВР.

“Я у своїх попередніх консультаціях, дійсно, зараз обговорюю доречність скасування призову. Я не хочу зараз давати своє бачення, у мене є відчуття, але я хочу перевірити його, проговоривши з експертами. Моя мрія, щоб, за великим рахунком, ми прийшли до професійної армії”, — розповів Резніков.

За його словами, Міноборони має зробити службу в армії привабливою, щоб в країні не стояли питання про призов хлопців-студентів.

“Я сподіваюсь, що новий закон про національний спротив, про створення військ територіальної оборони, можливо, і буде тим замінником зручним, коли люди будуть проходити підготовку і бути в реєстрі територіальної оборони, й це якраз буде мобілізаційним резервом”, — сказав Резніков.

Скасування військового призову давно декларувалося командою президента Зеленського.

Перший призначений «слугами» міністр оборони після приходу до влади Президента Володимира Зеленського - Андрій Загороднюк - теж заявляв, що держава та він особисто виступають за скасування призову на військову службу.

Додамо, що армія Ізраїлю входить у десятку кращих у світі. Там повістки отримують усі громадяни країни, як юнаки, так і дівчата, придатні за станом здоров’я, які досягли 18-річного віку, а також особи відповідного віку, які володіють статусом «постійних жителів». Термін строкової служби для чоловіків – 36 місяців, для жінок – 24, що дає можливість досконало освоїти військову спеціальність.

Як ми вже повідомляли, сьогодні, 4 листопада, Рада більшістю голосів підтримала призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони України.

ІА "Вголос": НОВИНИ