Відомий шоумен та письменник Антін Мухарський написав відкритого листа до всіх російськомовних українців та звернувся до режисера Олега Сенцова.

Про це зазначено у його блозі на «Оглядачі». 

Мухарський зазначив: зараз можна натрапити на багато повідомлень на кшталт: «А зачєм учіть мову? Я вєдь тожє люблю Украину!!!».

Також написав про Сенцова та поставив йому питання.

«Олег Сєнцов - беззаперечно, взірець громадянської стійкості духу та мужності. Але й одночасно (для російськомовних українців) - своєрідна індульгенція від »печерного націоналізму«, »мовнюков«, »галичанського рагульства«, »тупого х..ляцтва«, »вишиватної кастрюлеголовості«, »майдаунського хєроєславства«. Він - світоч для всіх прогресивних людей, що з трибуни Європарламенту та на врученні міжнародної премії виголошує промови виключно російською. Представник культури: режисер, письменник, сценарист, інтелектуал, моральний авторитет, громадянин України...і, ані слова українською! Хіба в кінці стримано-обережне »Слава Україні«, - написав Мухарський.

Та додав: »МОВА!!! Та що ж за камінь такий, об який спотикаються майже всі російськомовні патріоти України, багатьом з яких легше загинути, аніж її вивчити?«

І звернувся до Сенцова: »Ви, Олеже - Митець! Представник гуманітарної сфери та боєць інтелектуального фронту. На вас рівняються, вас цитують, вас обожнюють! Публічна персона культурного простору. То що будемо робити, друже? Яку Україну будувати? Українську чи російську?«.

При цьому уточнив, що » Росія все прекрасно розуміє, підтримуючи «русскоязичную культуру» в усіх формах її існування«.

»Тож давайте єднатися в мові - єдиному справжньому маркері нашої національної ідентичності. Все інше - гібридна війна і гібридні сенси. Хоча, Олеже, можливо Ти маєш з цього приводу іншу думку? Озвучте її будь-ласка! Бо на неї дуже чекають всі ті, хто боровся і вболівав за твоє визволення! Із нетерпінням чекаю на відповідь. Заздалегідь вдячний)) Твій мистецький колега (в минулому російськомовний киянин) Антін Мухарський«, - резюмував шоумен.

Як писав »Вголос", “Можуть йти нах*й”: сестра Сенцова зробила шокуючу заяву про російську та українську мови.

ІА "Вголос": НОВИНИ