За програмою «єПідтримка» нарахування коштів розпочнеться вже з 19 грудня, проте для цього необхідно згенерувати ковідні сертифікати вже зараз.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Посадовець нагадав алгоритм дій, необхідний для того, аби згенерувати сертифікат. 

Щоб згенерувати сертифікат в Дії, потрібно завантажити додаток, авторизуватися, натиснути “додати документ” на головному екрані або обрати “COVID-сертифікати” в послугах. Важливо не забути поставити галочку про згоду на обробку персональних медичних даних. Якщо лікар вніс коректну інформацію в електронну систему, сертифікат з'явиться в додатку автоматично.

“Зараз отримати сертифікат у застосунку можна і з ID-карткою, і з паспортом-книжечкою. Потрібно лише авторизуватися через BankID”, — нагадав Федоров.

Нагадаємо, як писав «Вголос», у межах програми «єПідтримка», кошти у розмірі 1000 грн, які надаватимуть вакцинованим від коронавірусу українцям, можна буде витратити і на придбання книг.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ