Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«В'ячеслав Аброськін – призначений 1-м заступником голови Нацполіції України. Достойний офіцер, з перших днів війни працює на Україну у самих гарячих точках. Патріот до мозку кісток. За фактом його роботи – терористами за його голову оголошена нагорода. У підзвітній В'ячеславу Васильовичу Донецькій області один з найнижчих по країні рівнів злочинності – і це – у прифронтовій області!», – написав Аваков.

Як зазначив Аваков, наказ про призначення Аброськіна першим заступником голови Нацполіції був підписаний сьогодні вранці.

«Відмінно організована превенція злочинів, безкомпромісність у питаннях безпеки, дисципліна особового складу і компетентність підібраних виконавців – дало мені підставу за поданням Сергія Князєва сьогодні підписати наказ про призначення генерала В'ячеслава Аброськіна на високу посаду – служити і захищати кожного з Вас. Впевнений - В'ячеслав Васильович Вас не підведе!», – додав глава МВС.

В'ячеслав Аброськін розпочав службу в органах внутрішніх справ у 1994 році на посаді оперуповноваженого відділення карного розшуку Ленінського райвідділу Управління МВС України у Севастополі.

Після російської окупації Криму у березні 2014 року покинув півострів і був призначений керівником управління організації розкриття злочинів проти власності та розшукової роботи Департаменту карного розшуку, заступником начальника департаменту. У листопаді того ж року його призначили на посаду начальника ГУ МВС України у Донецькій області, а у березні 2017 року – заступником  голови Національної поліції України Сергія Князєва.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ