Поки невідомо, яку позицію займе нова міністр освіти Ганна Новосад: чи продовжить те, що робила Лілія Гриневич, чи робитиме щось своє.

Про це «Вголосу» розповіла доктор філологічних наук, професор  Національного університету «Києво-Могилянська академія» Лариса Масенко.

«Але якщо продовжить лінію своєї попередниці, варто пам’ятати: серед недоліків, які можна записати останньому міністру освіти, як в принципі і багатьом попереднім, я вважаю те, що вони абсолютно ігнорували надзвичайно важливий аспект мовного режиму в українських школах, - зазначила вона. - І якщо ще в деяких західних областях цих проблем немає, то у багатьох інших областях і навіть у Києві українську мову використовують формально і лише на уроках, а на перервах та інших позаурочних заходах звучить російська мова. А це неприпустимо».

Хоча з боку Міносвіти, за словами Лариси Масенко, не було ніколи жодних перевірок щодо цієї проблеми, яка, до речі, турбує багатьох батьків. «Бо самі ж вчителі у школах часто розмовляють російською мовою, я вже не кажу про позашкільні заходи та гуртки тощо. І чому цього не може змінити Міносвіти, я не розумію, адже це одне із найнегативніших явищ у навчальному процесі», - резюмувала вона.

Більше читайте тут: «Політика Гриневич чи Табачника?».

ІА "Вголос": НОВИНИ