Після обміну полонених у політичних колах України та Росії почали говорити про можливе втілення так званого плану Штайнмаєра, який є вкрай невигідним для України.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Вперше Путін віддав полонених напряму офіційно українській владі. Не своєму кумові Медведчуку, давши величезні політичні козирі, а напряму Зеленському. Після цього як у Росії, так і у нас почали активно говорити про так званий план Штайнмаєра. Це документ, який запропонували у Мінському форматі ще в 2015 році. Цей план передбачає абсолютно невигідні для України умови: автономію »ЛНР« І »ДНР«, проведення там виборів на їхніх умовах, легалізація тамтешньої »влади«, внесення змін до Конституції України й надання їм автономії, повну амністію сепаратистам і терористам. Це виглядатиме начебто як повернення територій під контроль України, а по факту Путін й далі керуватиме своїми маріонетками. Тільки оплачувати це все будемо ми з вами», - зазначив Мельничук.

Повний запис ток-шоу можна переглянути за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ