Львівська міська рада на чолі з міським головою Андрієм Садовим впродовж 14 років масово зросійщує львів'ян. Зокрема - через російськомовні школи, які фінансують з бюджету міста.

Про це заявила доктор філологічних наук, професор «Львівської політехніки» Ірина Фаріон.

«Садовий - абсолютний промоутер »руского міра« у Львові. З багатьох причин. Це абсолютно безхребетна істота. На мою думку, він є агентом кількох держав. І московської, і польської. Він готовий служити будь-кому, аби тільки не служити українцям. За час панування у Львові з 2006 року він це довів», - зазначила Фаріон.

Йдеться, зокрема, про російські школи, які досі функціонують у Львові і отримують суттєву фінансову підтримку з бюджету міста.

«Сьогодні у Львові функціонують 4 російськомовні школи. Ще в 2017 і в 2018 роках я зверталася до Львівської міської ради з вимогою закрити російськомовні школи як основні середовища сепаратизму. У відповідь мені заявили, що мовою окупанта, ворога, одвічного вбивці українців навчається 2535 дітей. Чиновники посилалися на закон Ківалова-Колесніченка, через який вони нібито не можуть закрити ці школи. Я цей закон скасувала (через Конституційний Суд - ред.). І знову написала до пані Довганик (начальник управління освіти ЛМР, - ред.): то вже закрийте російські школи! А вона послалася вже на закон про освіту, згідно з яким навчання у початковій школі здійснюється мовами національних меншин, і чекає на закон про середню освіту, яким буде визначено навчання у середніх і старших класах...Складається враження, що вони щасливі, що існують такі закони, які уможливлюють існування сепаратистських середовищ!» - додала Ірина Фаріон.

Більше про російську мову у Львові та діяльність Львівської мерії читайте у статті: Недоукраїнець, малорос, колаборант чи львівська версія Путіна?

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ