Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

За її словами, є кілька дієвих порад, як вберегти себе від захворювань:

«Мити руки. Це найдієвіший засіб профілактики кишкових інфекцій. Нема можливості помити руки – вологі серветки або ж спиртовмісні антисептики. Влітку треба дуже слідкувати за продуктами харчування – готова гаряча страва може бути на плиті не довше двох годин. Дуже небезпечними є салати, заправлені майонезом – якщо ми його поставили постояти трохи, це також може стати фактором інфікування. Небезпечними є і кремові вироби – торти, вони надзвичайно швидко псуються».

Спека та невивезене сміття також негативно впливає на епідеміологічну ситуацію, адже смітники можуть стати джерелом інфекції. Щоб захистити себе принаймні від найнебезпечніших інфекцій, варто вакцинуватись:

«Абсолютно у всіх державних поліклініках є вакцина, яка одночасно захищає від кашлюку, дифтерії і правця. Тобто, той період, коли у нас з цим були перебої, вже давно минув. Максимальний період, протягом якого тримається імунітет після вакцинації – 12 років. Тому є необхідність у ревакцинаціях. Вакцини – це найбезпечніший медикамент, який існує у світі. Для того, аби вона вийшла на ринок – потрібно 12 років. А таблеткам чи ін’єкціям достатньо року».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ