Адвокати президента-втікача Віктора Януковича, котрого в Україні судять за держзраду, Олександр Байдик і Олександр Горошинський поїхали до Росії.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на інформацію захисника Януковича Байдика.

За його словами, адвокати вирушили до Москви, щоб «погодити правову позицію у справі» Януковича.

19 жовтня на засіданні Оболонського районного суду, який розглядає справу про державну зраду колишнього президента, судді прийняли рішення перенести розгляд справи на дев'яту годину 22 жовтня.

«До суду сьогодні зранку подано заяви, щодо яких вони (адвокати) зазначають, що їх викликав обвинувачений Віктор Федорович для узгодження правової позиції захисту, і вони відбули до Москви», иміналь сказав головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

З адвокатів Януковича на засідання прийшов лише державний захисник Юрій Рябовол.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook заявила, що адвокати екс-президента затягують судовий процес, як можуть: "Хворіють, відпочивають, знову хворіють. Згадують, що є клієнт, їздять до нього".

"Дебати вчергове зірвано, адвокати вчергове не виконали рішення суду. І це при тому, що дати засідань були визначені наперед", — написала вона.

Суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича мав перейти до стадії судових дебатів ще 30 липня.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам, і покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім цього, обвинувачений найняв ще одного адвоката (Байдика), щоб посилити команду своїх захисників.

Промова Байдика почалася 13 вересня і триває загалом уже понад 30 годин.

5 жовтня стало відомо, що Байдик захворів і пішов на лікарняний, тому виступати став Горошинський.

Крім цього, український суд чекає Януковича з останнім словом до кінця жовтня.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ