До депутатів Львівської міської ради систематично надходить інформація щодо подальших фактів вибуття з власності Львівської міської ради об’єктів нерухомого майна.

Про це йдеться у зверненні депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Маркіяна Лопачака.

«Попри широкий суспільний резонанс щодо масових фактів відчуження об’єктів комунальної власності міста – так званої «Афери століття», численні кримінальні провадження та комплексні заходи з попередження таких фактів ми спостерігаємо, що такі речі і далі тривають.

Зокрема, йдеться про систематичні факти нездійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно комунальної власності на будівлі в цілому, що уможливлює в майбутньому факти незаконної реєстрації права власності на об’єкти комунальної власності та фактично позбавляє правоохоронні органи можливості сприяти у витребуванні цих будівель з чужого незаконного володіння», - йдеться у запиті.

 Відтак, депутат вимагає:

Надати детальну інформацію про вичерпний перелік приміщень комунальної форми власності, зокрема щодо будівель в цілому, які неправомірно вибули з власності Львівської міської ради упродовж 2015-2019 років та заходи, вжиті по кожному з цих приміщень (зокрема щодо будівель в цілому) з метою повернення з чужого незаконного володіння.

Надати інформацію про усі заходи, вжиті для реєстрації (перереєстрації) прав у Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно щодо усіх об’єктів комунальної власності міста упродовж 2015-2019 років із вказівкою на об’єкти, які підлягали за цей період внесенню до вказаного реєстру та вказівкою на об’єкти, які не внесені до вказаного реєстру із зазначенням причин відсутності такої реєстрації (перереєстрації) прав на нерухоме майно.

ІА "Вголос": НОВИНИ