Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як розповів заступник голови ЛОО «Українська спілка ветеранів Афгану» Ігор Табака, ще в п’ятницю вони повідомили владу міста про свій протест, яким вимагають скасувати рішення виконавчого комітету про обмеження права на пільговий проїзд в автотранспорті. Сьогодні вони зустрілися з керуючою справами виконкому ЛМР Мартою Литвинюк, першим заступником мера Львова Віктором Пушкарьовим та іншими й передали їм свої вимоги.

Як пояснив Ігор Табака, у них складається враження, що влада міста хоче зіштовхнути пільговиків лобами з іншими громадянами міста, заявляючи, що в противному разі тариф на проїзд буде підвищено до 5 грн.

Однак проблема полягає в тому, що ніхто не веде обліку пільговиків, пасажирів і не знає справжній фінансовий стан автотранспортних підприємств. «У нашому зверненні ми задекларували безтермінову акцію протесту. Таку ж заяву написали «чорнобильці», але ми домовилися, що наразі вийдемо на протест самі», – додав Ігор Табака.

Він також розповів: «Сьогодні вранці ми спілкувалися з прокурором області, зі свого боку він має зробити подання. Однак нам відверто говорять, що це рішення незаконне, бо виконавчий комітет перевищив свої повноваження».

Наразі, як пояснив Ігор Табака, з владою міста вони попередньо домовилися в четвер зібрати засідання координаційної ради, яка до того часу має ознайомитися з усіма розрахунками перевізників, чи дійсно вони збиткові.

Зазначимо, що прокуратура оскаржила рішення виконкому Львівської міської ради, яким обмежено конституційні права пільгових категорій громадян на проїзд у міському автотранспорті.

Нагадаємо, 10 березня виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті».

ІА "Вголос": НОВИНИ