Житель Одеси, який співпрацював із ФСБ РФ і намагався викрасти людину, отримав покарання у вигляді 15 років ув'язнення. Він також розмістив на одному з житлових будинків прапор РФ із написом «Одеса – російське місто».

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань. Фото із прапором чоловік передав окупантам для використання у пропагандистських матеріалах.

Також чоловік збирав та передавав окупантам інформацію про Збройні сили України та військові об'єкти в Одесі, дані щодо українських патріотів, вербував колишніх українських правоохоронців для підривної діяльності проти України.

Він разом із пособниками планував викрасти патріотично налаштованого підприємця-волонтера з Одеси.

За даними слідства, зловмисники намагалися схилити постраждалого катуванням віддати все своє майно та гроші.

У розмовах із кураторами із ФСБ вони стверджували, що хочуть зробити це, щоб дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора обміняти українського патріота на російських полонених.

Чоловік та його спільники були затримані наприкінці вересня.

Жителя Одеси визнали винним у державній зраді, колабораційній діяльності та викраденні людини (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 146 КК України).

Обвинувальний акт проти ще одного учасника угруповання, що викрало підприємця, направлено до суду за статтею про викрадення людини за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146 КК України). Обвинуваченому може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що працівники ДБР затримали заступника міського голови Херсона, який під час тимчасової окупації міста працював на ворога, йому повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

ІА "Вголос": НОВИНИ