Сьогодні Україна має перш за все думати про те, як самотужки буде відбивати російську агресію. Яка, на жаль, є неминучою.

Про це в ефірі «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив народний депутат України VII скликання, автор проєкту «Українська історія ікс» Юрій Михальчишин.

Юрій Михальчишин прокоментував можливий повномасштабний наступ військових Російської Федерації на Україну. Зокрема, він зауважив, що російська армія впродовж цілого року поступово підходить до українських кордонів і залишається там не на тимчасовій основі, а постійно.

«Вони там будують казарми! Це навіть не базові табори, а постійно існуючі військові частини, які розгортаються на додачу до вже створених. Тобто оточення України відбувається системно», – наголосив він.

Відтак, додав Михальчишин, хоча б цей факт повинен насторожити українське військове командування. Ба більше, коли Захід та США, окрім того, що засуджують такі дії російської армії в журналах та газетах, жодних дій не вживають.

«Це вселяє стратегічну загрозу. І мова не про те, що станеться у найближчі два місяці. Мова про те, як ми будемо розбудовувати нашу збройну організацію у наступні роки, щоб забезпечити паритет сил. Бо, як ми бачимо, у цій ситуації окрім страшилок в різних таблоїдах і окрім інформації, що британські інструктори у разі ескалації зберуть свої рюкзаки і відбудуть на історичну батьківщину, ніякої= допомоги не буде. А нам від того ні холодно, ні жарко. Нам треба думати, як ми будемо самотужки відбивати агресію, яка є неминучою», – акцентував Михальчишин.

ІА "Вголос": НОВИНИ