Окупаційні війська ведуть інтенсивний наступу на сході України і готуються до ще більшої активізації бойових дій.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«Російські війська поступово нарощують інтенсивність ведення наступу на сході України одночасно в усіх напрямках. І найбільша його активність зараз спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Крім того, відзначені ознаки підготовки агресора до ще більшої активізації бойових дій», – сказав він.

За словами спікера Міноборони, про це свідчать окремі підготовчі дії противника. Наприклад, у Балаклійській центральній районній клінічній лікарні звільняються ліжко-місця та обладнаний додатковий польовий госпіталь. Водночас у російському місті Ростов-на-Дону на території військового клінічного госпіталю окупанти розташували додаткові холодильні установки для зберігання тіл загиблих військовослужбовців.

Мотузяник також наголосив, що противник проводить наступальну операцію у східній операційній зоні.

«Основна мета ворога наразі залишається незмінною - це оточити угруповання сил оборони України, встановити повний контроль над територіями Донецької, Луганської, а також Херсонської областей, забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою територією Автономної Республіки Крим», – зазначив Мотузяник.

Як писав «Вголос», росіяни відкрили щільний вогонь по Комишувасі, що у Попаснянській громаді. Зруйновано школу та багатоквартирний будинок.

Також у ніч на 30 квітня російські загарбники обстріляли Харків. Цього разу ворожі снаряди влучили у міську лікарню та житлові будинки.

ІА "Вголос": НОВИНИ