Війська рф не полишають ідеї захопити в кільце Луганську область й оточити там підрозділи українських Сил оборони. Для цього ворог стягує на цей напрямок усе більше сил і засобів.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, запеклі бої тривають у напрямку Сєвєродонецька – в селах-сателітах міста Воронове, Щедрищеве тощо. Стягування противником величезної кількості техніки щодня спостерігається у бік Попасної.

«Орки  не відкинули ідею все таки перерізати трасу Лисичанськ – Бахмут і в такий спосіб взяти в оточення ті наші війська, які перебувають у Рубіжному, Сєвєродонецьку та Лисичанську», – заявив чиновник.

Він визнав, що багато чого в цих боях залежатиме від стійкості українських військових, які вже три місяці тримають оборону. А також від кількості боєкомплекту й військової техніки.

Гайдай підкреслив, що кілька днів тому військові помітили величезну колону ворога з понад 2,5 тис. техніки. Там були вантажівки з особовим складом противника, танки, самохідні установки, БТР і БМП тощо.

«Готуються вони дуже сильно. Зараз усі сили кинуто на Луганську область. У них плани будуються з ходу – де трохи вдалося досягти успіх, значить, таким був »початковий план«. Вони розуміють, що Донецьку область ніяк не візьмуть, тому зараз усі сили будуть кинуті на те, щоб захопити ті міста Луганщини, які перебувають під контролем України», – пояснив голова ОВА.

Як писав «Вгголос», у мережі з'явилося аудіо останніх повідомлень із підбитого флагмана Чорноморського флоту рф – крейсера «Москва». Голос на записі підтверджує два влучання в корабель та заявляє про спроби «врятувати екіпаж».

ІА "Вголос": НОВИНИ